ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی


آنچه باید در مورد ایمپلنت های دندانی بدانید؟

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت‌های دندانی ابزارهای پزشکی هستند که از طریق جراحی در فک کاشته می‌شوند تا توانایی جویدن یا ظاهر فرد را بازیابی کنند. آنها از دندان های مصنوعی (جعلی) مانند تاج، بریج یا دندان مصنوعی پشتیبانی می کنند.

هنگامی که دندانی به دلیل آسیب یا بیماری از دست می‌رود، فرد می‌تواند عوارضی مانند از دست دادن سریع استخوان، گفتار ناقص یا تغییر در الگوی جویدن را تجربه کند که منجر به ناراحتی می‌شود. جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان می تواند کیفیت زندگی و سلامت بیمار را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

سیستم های ایمپلنت دندانی از بدنه ایمپلنت دندانی و اباتمنت ایمپلنت دندانی تشکیل شده است و ممکن است شامل یک پیچ ثابت کننده اباتمنت نیز باشد. بدنه ایمپلنت دندان با جراحی در استخوان فک به جای ریشه دندان قرار می گیرد. اباتمنت ایمپلنت دندان معمولاً توسط پیچ فیکساتور اباتمنت به بدنه ایمپلنت متصل می شود و از طریق لثه به داخل دهان امتداد می یابد تا از دندان مصنوعی متصل شده حمایت کند.

دکتر بهروز حبیبی ، متخصص ایمپلنت در تهران ، دارنده دکترای تخصصی دندانپزشکی در رشته جراحی لثه و ایمپلنت می باشند. ایشان با بیش از ۲۰ سال تجربه کار کلینیکی، مطبی و چند هزار کاشت ایمپلنت جزو پزشکان پرکار و شناخته شده در حوزه ایمپلنت می باشند و مفتخر هستند به بیماران که به ایشان مراجعه کرده و میکنند در مورد هرگونه مسائله ای از جمله ایمپلنت های دندانی با تخصص و تجربه ی بالای خود خدمت کنند.

توصیه هایی برای بیماران

قبل از انتخاب ایمپلنت دندان، با ارائه دهنده دندانپزشک خود در مورد مزایا و خطرات احتمالی و اینکه آیا کاندیدای این روش هستید یا خیر صحبت کنید.
مواردی که باید در نظر گرفت:

سلامت کلی شما عامل مهمی در تعیین اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان هستید، مدت زمان بهبودی آن و مدت زمانی که ایمپلنت در جای خود باقی می ماند یا خیر است.
از ارائه دهنده دندانپزشکی خود بپرسید که چه مارک و مدلی از سیستم ایمپلنت دندان استفاده می شود و این اطلاعات را برای سوابق خود نگه دارید.
استعمال دخانیات ممکن است بر روند بهبودی تأثیر بگذارد و موفقیت طولانی مدت ایمپلنت را کاهش دهد.
روند بهبودی بدن ایمپلنت ممکن است چندین ماه یا بیشتر طول بکشد، در این مدت شما معمولاً یک اباتمنت موقت به جای دندان دارید.

بعد از عمل ایمپلنت دندان:

دستورالعمل های بهداشت دهان و دندان را که توسط متخصص دندانپزشکی به شما داده شده است را به دقت دنبال کنید. تمیز کردن منظم ایمپلنت و دندان های اطراف برای موفقیت طولانی مدت ایمپلنت بسیار مهم است.
ویزیت های منظم را با ارائه دهنده دندانپزشک خود برنامه ریزی کنید.
اگر ایمپلنت شما شل یا دردناک است، فوراً به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی


پیشنهاد مطالعه: طراحی لبخند دیجیتال چیست؟


مزایا و خطرات

ایمپلنت های دندانی می توانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی و سلامت فردی که به آن نیاز دارند را بهبود بخشند. با این حال، گاهی اوقات ممکن است عوارضی رخ دهد. عوارض ممکن است به زودی پس از کاشت ایمپلنت دندان یا خیلی دیرتر رخ دهد. برخی از عوارض منجر به شکست ایمپلنت می شود (معمولاً به عنوان شلی یا از دست دادن ایمپلنت تعریف می شود). شکست ایمپلنت می تواند منجر به نیاز به روش جراحی دیگری برای تعمیر یا جایگزینی سیستم ایمپلنت شود.

مزایای سیستم ایمپلنت دندان:

توانایی جویدن را بازیابی می کند.
ظاهر آرایشی را بازیابی می کند.
به جلوگیری از کوچک شدن استخوان فک به دلیل از دست دادن استخوان کمک می کند.
سلامت استخوان و لثه های اطراف را حفظ می کند.
به ثابت نگه داشتن دندان های مجاور (نزدیک) کمک می کند.
کیفیت زندگی را بهبود می بخشد.

خطرات مرتبط با سیستم ایمپلنت دندان:

آسیب به دندان های طبیعی اطراف در هنگام کاشت ایمپلنت.
آسیب به بافت های اطراف در حین جراحی، مانند سوراخ شدن سینوس.
آسیب حین جراحی (به عنوان مثال، شکستگی استخوان فک اطراف).
عملکرد ناکافی، مانند احساس اینکه دندان ها به طور معمول به هم گاز نمی زنند.
احساس لق شدن یا پیچ خوردگی دندان در محل ناشی از شل شدن پیچ اباتمنت.

شکست بدن ایمپلنت (شلی بدن ایمپلنت)

به دلیل عفونت سیستمیک، که ممکن است در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده بیشتر باشد.
به دلیل عفونت موضعی در استخوان و لثه که از بدن ایمپلنت حمایت می کند.
به دلیل تاخیر در بهبودی، که ممکن است در بیماران سیگاری بیشتر باشد.
مشکل در تمیز کردن لثه های اطراف ایمپلنت و در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان.

بیماری پریودنتال درمان نشده

بی حسی پس از جراحی به دلیل برخورد یا آسیب عصبی
همیشه به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و تکنسین های تصویربرداری اطلاع دهید که ایمپلنت های دندانی دارید قبل از هر گونه روش تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) یا اشعه ایکس. ایمپلنت های دندانی می توانند این تصاویر را مخدوش کرده یا با آن تداخل کنند. FDA از هیچ گونه عارضه نامطلوب گزارش شده برای روش های MRI یا اشعه ایکس با ایمپلنت دندان آگاه نیست.

روش هایی که ایمپلنت های دندانی از نظر ایمنی ارزیابی می شوند؟

سیستم‌های ایمپلنت‌های دندانی معمولاً از موادی ساخته می‌شوند که از استانداردهای اجماع بین‌المللی سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) یا ASTM International پیروی می‌کنند. این استانداردها جزئیاتی از آنچه که یک ماده ایمن را می سازد، دارند. اکثر سیستم های ایمپلنت دندان از تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم ساخته شده اند.

گاهی اوقات از مواد دیگری مانند آلیاژهای طلا، آلیاژهای مبتنی بر کبالت، آلیاژهای تیتانیوم یا مواد سرامیکی استفاده می شود. پروفیل های ایمنی این مواد به خوبی شناخته شده است.

سیستم های ایمپلنت دندانی بر اساس استانداردهای اجماع بین المللی ارزیابی می شوند. آزمایش زیست سازگاری، برای نشان دادن اینکه تماس بدنی با دستگاه باعث ایجاد عوارضی مانند تحریک یا واکنش آلرژیک نمی‌شود، بخشی از ارزیابی است که به اطمینان از ایمن بودن مواد موجود در سیستم ایمپلنت دندان کمک می‌کند و هنگام کاشت در افراد عوارض جانبی ایجاد نمی‌کند.

برای اینکه تولیدکنندگان سیستم های ایمپلنت دندانی را در ایالات متحده به بازار عرضه کنند، ابتدا باید به FDA نشان دهند که سیستم هایشان به اندازه سیستم های ایمپلنت دندانی موجود در بازار ایمن و موثر است.

گزارش مشکلات سیستم ایمپلنت دندان به FDA

گزارش فوری عوارض جانبی می تواند به FDA کمک کند تا خطرات مرتبط با محصولات پزشکی را شناسایی و بهتر درک کند. اگر با سیستم ایمپلنت دندانی خود از جمله بدنه ایمپلنت دندانی، اباتمنت دندان یا پیچ اباتمنت دندانی خود مشکل دارید، توصیه می کنیم از طریق MedWatch، برنامه اطلاعات ایمنی FDA و گزارش رویدادهای نامطلوب، یک گزارش داوطلبانه ارائه دهید.

برای کمک به ما در یادگیری هرچه بیشتر در مورد عوارض جانبی مرتبط با سیستم ایمپلنت دندان، لطفاً اطلاعات زیر را در صورت وجود در گزارش خود درج کنید:

تاریخ کاشت دستگاه.
شناسایی سیستم ایمپلنت دندانی مورد استفاده.
شرح مشکل از جمله تاریخ شروع، و هرگونه تشخیص و درمان بعدی.
شرح مداخلات پزشکی یا جراحی انجام شده، از جمله مداخلات قبلی، در صورت وجود.
سابقه پزشکی و دندانپزشکی مرتبط.

اگر نیاز به خدمات دندانپزشکی با کیفیت بالا دارید، به شما پیشنهاد میکنیم حتما با متخصصان ما تماس بگیرید.

برای عضویت و مشاهده صفحه اینستاگرام آقای دکتر بهروز حبیبی اینجا کلیک کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *