سوالات متداول
آیا شما سوالی دارید ؟
لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ شما را پیدا نکردید، لطفا به سؤال خود پاسخ دهید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.
سوالات متداول ایمپلنت دندان
از آنجائیکه در این روش درمان موضع مورد نظر بی حس می شود و در بیشتر موارد ایمپلنت بدون باز کردن لثه در استخوان قرار می گیرد بیمار در حین درمان احساس درد نمی کند . تنها بعد از ایمپلنت فرد احساس درد می کند که با مصرف داروهای مسکن ، تسکین می یابد .
از آنجائیکه در این جراحی زخم ایجاد می شود تا بهبودی حداقل 24 ساعت بعد از ایمپلنت از غذای نرم و نوشیدنی های ولرم استفاده کنید . برای تسریع در روند جوش خوردن ایمپلنت بهتر است از ویتامین c و غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات استفاده کنید .
تقریبا 3 الی 6 ماه
از آنجائیکه دندان کاشت بوسیله ایمپلنت مانند دندان طبیعی فرد می باشد باید مراقب آن بود و بهداشت آن را رعایت کرد . استفاده از نخ دندان و مسواک زدن ( حداقل 2 بار در روز ) توصیه می شود.
ماندگاری ایمپلنت دندان به عواملی از جمله مراقبت های فرد بعد از جراحی و نحوه کاشت دندان بستگی دارد . در صورت که دندانپزشک دارای تخصص و تجربه کافی در این درمان باشد نتیجه جراحی موفق بوده و تا طولانی مدت دوام دارد
- در صورتی که دندان از دست رفته در قسمت جلویی باعث فاصله بین دندان های سالم شود.
- در صورت از دست دادن یک یا چند دندان که باعث فاصله بین دندان های سالم شود.
- در صورتی که همه دندان های یک یا هر دو طرف فک از دست رفته باشد .
مارک های متفاوتی برای ایمپلنت دندان وجود دارد که دارای کیفیت بالا می باشند از جمله می توان به استرا ، اشترامن ، spi اشاره کرد که در دنیا جزو مارک های خوب می باشند. باید به این نکته توجه داشت موفقیت نتیجه جراحی به نحوه کاشت دندان توسط دندانپزشک بستگی دارد در صورتی که از بهترین مارک ایمپلنت دندان استفاده شود ولی به درستی در محل خود قرار نگیرد نه تنها نتیجه موفق نمی باشد بلکه باعث پوسیدگی دندان های مجاور می شود .
در صورتی که دندان از دست رود باید برای کاشت دندان به روش ایمپلنت اقدام کرد در غیر اینصورت باعث می شود دندان های اطراف به سمت فضای خالی رفته و دچار بی نظمی شود. در این وضعیت رشد دندان های جلو به صورت بی رویه بوده و اختلالی در سایر دندان ها ایجاد می کند. در حالت طبیعی وقتی دندانی از دست برود مشکلاتی به شرح ذیل ایجاد می شود:
- به تدریج استخوان آن دچار تحلیل می شود.
- استخوان فک به تدریج دچار آسیب در روی نسج آن ( لثه) می شود . به همین خاطر شکل فک تغییر کرده و به مرور زمان تیز می شود.
- در صورتی که فرد دندان های بیشتری از دست داده باشد شخص مجبور به استفاده ازغذاهای فیبری و نرم می شود در نتیجه بدن دچار اختلال در گوارش و سایر اعضای بدن می شود.
- انجامایمپلنت به دلیل تحلیل و ضعیف شدن استخوان دندان از دست رفته امکان پذیر نمی باشد یا به سختی انجام می شود .
فرآیند درمان برخی از بیماریها مانند پوکی استخوان ممکن است مانعی برای ایمپلنت دندان باشد . زیرا داروهایی که در درمان این بیماری استفاده می شود شامل کلسیم و مکمل های دارویی است که در هفته یکبار مصرف می شود . این داروها عوارض مخربی بر استخوان فک می گذارد . فرد در صورتی که بیش از سه سال از این داورها استفاده کند باید قبل از انجام ایمپلنت ، پزشک را در جریان قرار دهد. پزشک ممکن است درمان جایگزینی برای فرد تجویز کند یا مصرف داروها را به مدت سه ماه قطع کند .
تحلیل استخوان فک تنها به دلیل پوسیدگی و آسیب های دندان ایجاد نمی شود . ممکن است فرد بعد از کشیدن دندان دچار تحلیل شود که معمولا بعد از یک سال اتفاق می افتد. با این وجود در صورت انجام ایمپلنت دندان نتیجه موفقی نباشد و فرد بعد از چند سال یا کمتر نیاز به ایمپلنت مجدد دارد . در این موارد فرد بایدجراحی بازسازی استخوان انجام دهد تا آمادگی لازم برای ایمپلنت داشته باشد .
بین 3 هفته تا 3 ماه بعد از کشیدن دندان می توان ایمپلنت انجام داد . نباید زمان بین کشیدن دندان و ایمپلنت طولانی باشد زیرا نظم دندان ها را به هم ریخته و فضای مناسب برای کاشت دندان را از بین می برد .
غالبا فرد بهتر است روز جراحی و روز بعد از آن را استراحت کرده و از انجام فعالیت های سنگین و مشکل خودداری کند. اما برخی بیماران روز بعد از جراحی به محل کار خود رفته و مشغول به کار می شوند که شخصی می باشد ولی بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید .
در صورتی که بیمار دارای استخوان کافی در قسمت پشت و انتهای فک نداشته باشد ، پزشک با استفاده از استخوان چانه و2 یا 3 ایمپلنت پروتز را قرار می دهد. به همین جهت فرد می تواند بعد از این جراحی می تواند به راحتی بدون جابه جایی پروتز در فک غذا بخورد .
فک پایین زیرا استخوان این قسمت دارای کیفیت بهتری می باشد در نهایت نتیجه جراحی موفقیت آمیز می باشد .
خیر در صورتی که فرد دارای شرایط ذیل باشد نمی تواند کاشت دندان انجام دهد
- ابتلا به بیماری هایی که ضعف سیستم ایمنی دارد .
- افرادی که رادیوتراپی برای درمان بیماری داشته اند ( باید 2 سال از درمان بگذرد تا بتوانند ایمپلنت انجام دهد. )
- فردی که معتاد به مواد مخدر می باشد .
- ابتلا به بیماری دیابت که کنترل شده نیست
افرادی که ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی دارند در صورتی که با دارو کنترل شوند می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند . این افراد قبل از جراحی باید با پزشک متخصص خود حتما مشورت کنند .
از آنجائیکه دیابت نوعی بیماری کنترل نشده ایست توصیه می شود ایمپلنت انجام نشود . در غیر اینصورت نه تنها باعث بروز مشکلات زمینه ای در فرد شده بلکه باعث عوارض بعد از جراحی در محل ایمپلنت می شود . رعایت مواردی جهت کنترل سطح قند در این افراد بعد از ایمپلنت دشوار می باشد .
در صورتی که دندان های جلو باشد همزمان بعد از کشیدن دندان نصب ایمپلنت امکان پذیر می باشد به شرط اینکه ریشه دندان عفونی نباشد زیرا باعث تخریب استخوان دندان کشیده می شود. در مورد دندان های عقبی باید بعد از کشیدن دندان مدت 10 الی 12 هفته صبر کرد تا ایمپلنت انجام داد.
تعداد جلسات و مدت زمان درمان ایمپلنت توسط دکتر بهروز حبیبی به شرح زیر می باشد:
طول دوره درمان ایمپلنت 4 ماه بوده که طی 3 جلسه 15 دقیقه ای انجام می شود.
جلسه اول: مربوط به جراحی قبل از کاشت دندان است، که حدود 15 دقیقه زمان نیاز دارد.
جلسه دوم: زمان مراجعه سه ماه بعد بوده که قالبگیری انجام می شود و حدود 15 دقیقه زمان نیاز دارد.
جلسه سوم: به مدت یک الی دو هفته بعد بوده که تحویل کار و نصب روکش، طی 15 دقیقه انجام می شود.
سوالات جراحی لثه
از آنجائیکه عواملی مانند میکروب ، جرم ، پلاک باعث تحریک بافتهای لثه برای تخریب می باشند با جراحی لثه می توان این عوامل را حذف کرد. در برخی موارد در صورتی که تخریب زیاد نباشد امکان بازسازی بافتهای از دست رفته امکان پذیر می باشد .
امکان ابتلا به بیماری لثه یا پریودنتال وجود دارد حتما به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید .
از انجائیکه درمان بیماری های لثه به گونه ایست که باعث توقف روند تخریب بافتهای لثه می شود در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان امکان بازگشت بیماری وجود ندارد . البته جراحی لثه بافتهای تخریب شده را بازنمی گرداند ولی مانع از تخریب بافتهای نگهدارنده دندان ها می شود.
اصولا جراحی لثه برای ایجاد فضایی مناسب برای قرار دادن روکش دندان می باشد . این کار برای اینست که از تخریب بافت لثه در اطراف دندان روکش شده خودداری می کند. در صورتی که دندانپزشک تشخیص به این جراحی قبل از انجام روکش دهد باید اقدام به درمان صورت گیرد .
جرم دندان در اثر تجمع پلاک میکروبی بر روی دندان می باشد که در صورت عدم جرم گیری بافت نگهدارنده دندانها را به تدریج از بین می برد . بنابراین با جرمگیری نه تنها به دندان آسیبی وارد نمی کند بلکه از آسیب رساندن به آن جلوگیری می شود .
مشکل شما جدی است و امکان عفونت در دهان وجود دارد حتما به دندانپزشک مراجعه کنید قبل از اینکه دندان های خود را از دست بدهید .
خونریزی از لثه طبیعی نیست هر چه سریعتر به پزشک خود مراجعه کنید .
سوالات متداول لمینت
خیر افرادی که دارای شرایط ذیل می باشند نمی توانند لمینت انجام دهند.
- افرادی که دارای عادات دهانی مانند دندان قروچه هستند نمی توانندلمینت انجام دهند . زیرا به مروز زمان به مواد آن آسیب رسانده و در نهایت باعث شکستگی آن می شوند.
• افرادی که دارای پوسیدگی زیاد در دندان ها می باشند کاندید مناسبی برای این روش زیبایی نیست . در صورتی که فرد تمایل به انجام لمینت دارد باید ابتدا پوسیدگی دندان را درمان کنند .
• در افرادی که سایش مینای دندان زیاد می باشد به دلیل ناکافی بودن بافت مینای دندان نمی توانند از لمینت استفاده کنند . معمولا در این موارد از روکش دندان استفاده می شود.
اغلب لمینت ها از جنس سرامیک می باشد . این نوع مواد به گونه ای می باشد که با بدن سازگاری داشته و حساسیتی برای فرد ایجاد نمی کند .
لمینت ها نسبت به کامپوزیت از مقاومت بیشتری برخوردار می باشد و ماندگاری رنگ ان نیز بیشتر است . تنها مزیت کامپوزیت نسبت به لمینت اینست که در صورت آسیب یا شکستگی به راحتی ترمیم می شود اما در لمینت اینگونه نیست و باید مجدد از دندان فرد قالبی تهیه شود و هزینه بیشتری هم نسبت به کامپوزیت دارد
به طور کلی لمینت برای سفید کردن و منظم کردن دندان ها و بهبود طرح لبخند فرد می باشد که علاوه بر از بین بردن تیرگی ها و بدشکلی های دندان زیبایی به دندان های فرد می بخشد . روش های دیگری برای سفید کردن دندان وجود دارد که با توجه به صلاحدید دندانپزشک مورد استفاده قرار می گیرد .
خیر . به طور کلی لمینت در مواردی که دندان های دارای بی نظمی خفیف می باشد کاربرد دارد و در مواردی که دندان ها در موقعیت نامناسب و روی هم قرار گرفته باشند نمی توان از لمینت استفاده کرد . در این موارد دندانپزشک ارتودنسی را توصیه می کند.
ماندگاری لمینت به جنس مواد تشکیل دهنده آن و مراقبت های فرد بستگی دارد . میانگین طول عمر لمینت کامپوزیتی 10 سال و سرامیکی 16 سال می باشد که ممکن است در افراد دیگر بیشتر یا کمتر باشد .
هدف روکش دندان، استحکام دادن به دندان است و هدف لمینت، زیبایی دندان.
روکش تمامی سطوح تاج دندان را می پوشاند ولی لمینت فقط سطح جلویی دندان را پوشش میدهد.
برای روکش دندان، نیاز به تراش زیاد دندان است ، برای لمینت سرامیکی، تراش دندان خیلی کمتر است و برای لمینت کامپوزیتی اصلا نیازی به تراش دندان نیست.
دو نوع. لمینت کامپوزیتی و لمینت سرامیکی
بستگی به شرایط دندانها دارد. باید بررسی و معاینه انجام گردد
خیر. لمینت کامپوزیتی نه تنها هیچ آسیبی به دندانها وارد نمیکند بلکه چون با مینای دندان باند میشود در جاهایی که دندان دچار ساییدگی یا ترک های ریز شده از مینای دندان محافظت میکند. لمینت سرامیکی هم تراش کمی نیاز دارد که اسیبی به دندان وارد نمی کند.
به هیچ وجه
بله
اگر نیاز به اصلاح طرح لبخند باشد ۸ یا ۱۰ دندان جلو لمینت میشود و این موضوع بستگی به خط لبخند افراد دارد.
البته گاهی اوقات با انجام لمینت در ۱ یا ۲ یا چند دندان نتیجه دلخواه حاصل می شود.
بله
بله. از اولترا وایت ( خیلی سفید) تا چندین درجه سفیدی برای هم لمینت کامپوزیتی و هم سرامیکی امکان انتخاب وجود دارد.
بله
بله
مراقبت از لمینت بسیار ساده است. فقط کافیست چیزهای خیلی سفت با دندان های جلو فشار وارد نشود.
ماندگاری انواع لمینت ها بین ۵ تا ۱۰ سال است
سوالات متداول کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان نیز مانند دندان طبیعی نیاز به مراقبت و نگهداری دارد . در صورتی که در طول روزمسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید به هیچ وجه دهان بوی نامطبوعی نمی دهد. البته نحوه انجام این روش توسط دندانپزشک نیز در این موضوع بی تاثیر نیست در انتخاب پزشک خود دقت داشته باشید . زیرا در صورتی که به درستی انجام نشود فاصله ای بین پوسته ونیر و دندان ایجاد می شود که باعث بوی بد دهان می شود . در این صورت باید کامپوزیت تعویض شود.
بستگی به شرایط روکش دندان دارد .در صورتی که روکش دارای شرایط خوبی باشد برای هماهنگی با سایر دندان های ونیر شده می توان از کامپوزیت استفاده کرد . اما اگر روکش دارای شرایط نامناسب باشد باید روکش تعویض شده و از جنس سرامیکی استفاده کرد . این کار را باید با صلاحدید دندانپزشک انجام داد .
این مورد نیز مشابه روکش می باشد و در صورتی که دارای شرایط ایده آل باشد می توان کامپوزیت انجام داد در غیر اینصورت باید روکش دندان ایمپلنت شده را تعویض کرد .
از آنجائیکه بعد از کامپوزیت دندان موقعیت لب مشخص می شود بهتر است بعد از درمان جراحی بینی را انجام داد .
خیر .انجام درمان های دندانپزشکی در دوران بارداری در صورتی که اورژانسی و فوری نباشد ضرورتی ندارد . در صورتی که دندانپزشک انجام کامپوزیت ونیر را در دوران بارداری ضروری دانست می توان در سه ماهه دوم بارداری انجام داد و جای نگرانی برای مادر و جنین نیست .
طبق باور اشتباه بسیاری از افراد کامپوزیت مانعی از پوسیدگی و انواع آسیب به دندان می باشد . با کامپوزیت لایه ای ظریف و نازک روی دندان قرار می گیرد که به صورت بافتی از دندان می شود و مانند سایر دندان ها در صورت عدم مراقبت دچار پوسیدگی و آسیب می شود .
سایر سوالات متداول دندانپزشکی
دندان عقل نهفته، برای پیشگیری از فشار به دندانها و بروز کیست یا تومور اطراف آنها، و پوسیدگی دندانهای اطراف، بهتر است که جراحی شده و خارج شود.
به منظور آماده سازی دندان های شکسته یا بسیار پوسیده که نیاز به روکش دارند، ابتدامی بایست جراحی افزایش طول تاج دندان انجام شود. یعنی دور تاج یا بالای ریشه کمی از لثه و استخوان برداشته می شود تا قالبگیری بهتر انجام شود.